Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Placebo: Νέο Album



Νέο album από τους Placebo, μετά το εξαιρετικό Meds του 2006 και τίτλος αυτού Battle For The Sun. Κυκλοφορεί στις 6 Ιουνίου, αλλά εσείς μπορείτε να πάρετε μια ιδέα κατεβάζοντας εντελώς δωρεάν και μόνο από το επίσημο site των Placebo το ομότιτλο track (www.placeboworld.co.uk/freedownload/index.php).

Το album θα κυκλοφορήσει στις εξής μορφές : Download, limited edition CD+DVD, και μια εντυπωσιακή Deluxe Limited Edition σε μορφή box set τα πρώτα 500 κομμάτια του οποίου θα φέρουν υπογραφές από τα μέλη της μπάντας. Επίσης, κρυμμένα μέσα σε 5 τυχαία box sets θα βρίσκονται και ισάριθμα χρυσά πάσα τα οποία μεταφράζονται σε εισιτήρια συναυλίας των Placebo, με πληρωμένα τα αεροπορικά εισιτήρια, δύο διανυκτερεύσεις, δείπνο με τα μέλη της μπάντας, backstage pass και παρακολούθηση του live επάνω στη σκηνή! Όλα αυτά για δύο άτομα!

Το Box Set περιλαμβάνει τρία CD, δύο DVD και δύο βινύλια 160gr, σε πακέτο δύο βιβλίων με σκληρό εξώφυλλο που θα περιέχουν αναλυτικά:

Βιβλίο 1:
CD1: Full album + 2 exclusive bonus tracks.
CD2: Live tracks από την επερχόμενη παγκόσμια περιοδεία
CD3: Κενό, άγραφο CD που προορίζεται για downloading αποκλειστικών live κομματιών από
επιλεγμένες ημέρες της περιοδείας με χρήση ειδικού κωδικού.

DVD1: - Live From Ankgor Wat/ Δεκέμβριος 2008. Πρόκειται για το πρώτο rock concert που
έλαβε χώρα ποτέ στην Καμπότζη και συγκεκριμένα στον περίφημο ναό Ankgor Wat.
- Documentary από το ταξίδι των Placebo στην Καμπότζη, behind the scenes
documentary και συνεντεύξεις των μελών της μπάντας.
- Βιβλιαράκι 32 σελίδων με φωτογραφικό υλικό από τη συναυλία.

DVD2: - Making Of...documentary for the new album
- Συνεντεύξεις.
Βιβλίο 2:
- Δύο (2) βινύλια 160 γραμμαρίων
- δεκαεξασέλιδο ένθετο με χειρόγραφους τους στίχους των κομματιών και
φωτογραφίες.
- Αποκλειστικό ένθετο Poster.

Nα θυμίσω ότι η περιοδεία των Placebo περνάει και από την Ελλάδα και το δικό μας Rockwave Festival του Ιουνίου, λίγες, μόνο, ημέρες μετά την κυκλοφορία του Battle For The Sun.

No Radio Man


Velvet Revolver: Shooter Jennings Says No...



Διαβάζω στο Classic Rock Magazine, ότι ο διάσημος στην Αμερική country/rock τραγουδιστής Shooter Jennings (γιός του μεγάλου μουσικού της country Weylon Jennings), δήλωσε ότι του έγινε πρόταση από τους Velvet Revolver, ώστε να καταλάβει τη χηρεύουσα θέση του τραγουδιστή του συγκροτήματος. Και μάλιστα όχι μία άλλά δύο (!) φορές. Το ενδιαφέρον είναι ότι η θέση του προτάθηκε ενώ ο Scott Weiland ήταν ακόμα μέλος του συγκροτήματος, τόσο πέρυσι όσο και πρόπερσι, όταν έτυχε να τραγουδήσει on stage σαν guest. Αρνήθηκε και τις δύο φορές "με πόνο καρδιάς, αφού παρά το ότι θεωρώ ακόμα ότι οι VR είναι μια μπάντα με κορυφαίους μουσικούς και παρά το ότι είμαι fan του Slash και των G'n'R, ταυτόχρονα αισθάνθηκα ότι θα ήταν άδικο να αφήσω αυτό που έκανα εκείνη τη στιγμή. ίμαστε πολύ καλοί φίλοι με τα παιδιά από τους VR αλλά απλά, νομίζω, ότι δεν είναι η κατάλληλη κίνηση για εμένα αυτήν την εποχή.".

Η δήλωση αυτή έρχεται να προστεθεί στις δηλώσεις των Gord Prior (Blu Bones) και Tony Montana (Great White, Monster Circus), νωρίτερα, και να περιπλέξει αρκετά το ζήτημα της διαδοχής του Scott Weiland στη θέση του frontman της Αμερικανικής μπάντας. Τουλάχιστο σε ότι αφορά τον Prior, η θέση των VR είναι κατηγορηματικά αρνητική.

Για όσους ενδιαφέρονται, ιδού δείγμα των ακροάσεων και των δύο υποψηφίων:
- Gord Prior Audition - Track Name: Clappy
link: http://www.youtube.com/watch?v=cdhyMxf5gWM
- Gord Prior Audition - Track Name: Mutha Fucka
- Tony Montana Audition - Track Name: Punchline
- Tony Montana Audition - Track Name: Sewerpipe
- Tony Montana Audition - Track Name: Paradise City

No Radio Man

Faces: Reunion?



Παρά τις διάφορες ανακοινώσεις από τον Ronnie Wood, τον Ian McLagan αλλά και τον Rod Stewart κατά καιρούς, φαίνεται ότι το περίφημο και πολυαναμενόμενο reunion των Faces δεν θα λάβει χώρα, τουλάχιστο όχι τώρα...

Ακόμα και αν είχαν ανακοινώσει, έστω και off the record, ότι όχι μόνο θα κάνουν περιοδεία αλλά και ότι έχουν κάνει αρκετές πρόβες και, ακόμη περισσότερο, ότι έχουν και αρκετά έτοιμα κομμάτια για ένα καινούριο album, πληροφορίες από το περιβάλλον του Stewart έρχονται να ανατρέψουν το όλο κλίμα. Η ίδια πηγή δήλωσε κατηγορηματικα΄ότι δεν υπάρχει θέμα επανασύνδεσης για φέτος, ότι ο Wood έχει ήδη ηχογραφήσει τα κομμάτια του νέου του album καιότι ο Stewart δεν συμμετείχε καθόλου σε αυτά. 

Ταυτόχρονα, με το πρόγραμμα συναυλιών του Rod Stewart να γεμίζει ασφυκτικά με ημερομηνίες, φαίνεται ότι οι φίλοι των Faces που περίμεναν αυτό το reunion, θα πρέπει να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή, ίσως μέχρι το 2010...

Θυμίζω ότι υποψηφιότητα για τη θέση του εκλειπόντος Ronnie Lane είχε δηλώσει ο Flea των Red Hot Chili Peppers με τον Wood να διαψεύδει και να δηλώνει ότι τη θέση του μπασίστα θα πάρει ο Conrad Korsch, μουσικός από το δικό του σχήμα.

No Radio Man

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Bob Dylan: Νέο Album



Νέο album για το μεγάλο Bob Dylan και αυτό μέσα στον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, το album θα ονομάζεται Together Through Life και θα κυκλοφορήσει στις 28 Απριλίου.

"Beyond Here Lies Nothing", "If I Ever Go To Houston" και "It's All Good" μερικοί από τους τίτλους των κομματιών που θα περιλαμβάνονται, όπως και το "I Feel a Change Coming On :

I'm listening to Billy Joe Shaver/And I'm reading James Joyce/Some people tell me I got the blood of the land in my voice,"


Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Go Out!



Ορίστε μια καλή πρόταση για αυτούς που θέλουν (και τους παίρνει...) να βγαίνουν έξω μεσοβδόμαδα. 

Αν σας αρέσει η μουσική που παίζουμε στον rockmachine.gr αλλά θέλετε να ξεκολλήσετε και από το pc σας ολίγον τι, κάντε μια βόλτα από το Argo Club στην Δεινοκράτους στο Κολωνάκι. Οι Djs που συνήθως δεν βλέπετε, με σάρκα και οστά, παίζουμε για εσάς κάθε Πέμπτη βράδυ και έτσι μπορείτε να μας γνωρίσετε απο κοντά, να πιείτε το ποτάκι σας μαζί μας, να δείτε τι γαμώ τα παιδιά είμαστε (...) και να περάσετε ευχάριστα το βράδυ σας με τη μουσική που σας αρέσει.

Γιατί το Rock παίζει και στο Κολωνάκι...

No Radio Man