Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Peter Van Sant "Sante": Belgium Sings The Blues

   

Σας έχω ξαναπεί, τόσο από εδώ όσο και από το rockpages αλλά και τον rockmachine, ότι το νόημα του να ασχολείσαι με τη μουσική είναι το να την ψάχνεις. να την ψάχνεις καθημερινά και αδιάλειπτα, προσπαθώντας να βρεις νέους ήχους, νέες μελωδίες νέες τεχνικές, νέα συναισθήματα. Μπείτε, λοιπόν, στο internet και εκμεταλλευτείτε το χάωδη χώρο του που χωράει τα πάντα. Έτσι θα ανακαλύψετε μουσικές τόσο όμορφες όσο δεν το είχατε φανταστεί.
  
Έτσι, ακριβώς, ανακάλυψα και αυτόν τον τυπάκο από το Βέλγιο, ονόματι Peter Van Sant ή "Sante" για τους λίγους πιο εντρυφήσαντες, και τη μουσική του που πραγματικά με κατέπληξε...

Rock, blues, ολίγον αμερικάνικο folk, μια δόση από Stones και μια από Dylan, μια ακουστική κιθάρα στα γόνατα, μία minimum μπάντα από πίσω και ιδού πως από το πουθενά (γιατί το Βέλγιο είναι πουθενά γι αυτό το είδος μουσικής) προκύπτει ένας καλλιτέχνης που αν τύχαινε να ζει στη Νέα Υόρκη, θα ήταν όνομα πρώτου μεγέθους.

Με τριάντα (30!) χρόνια καριέρας πίσω του, τέσσερα-πέντε albums που δεν τα είδε ούτε ο Θεός, αποτοξινώσεις και κρασοκατανύξεις, άπειρες ώρες πτήσεις σε μικρά, σκοτεινά, καπνισμένα clubs και μπόλικη δόση επιμονής και αγάπης γι αυτό που κάνει, κυκλοφόρησε καινούριο album, με τίτλο Escape In Style κάπου προς το τέλος του 2008, και φυσικά πέρασε απαρατήρητος από τα σαίνια των mainstream δισκογραφικών. 

Μέχρι τη Δευτέρα, που θα μπορέσετε να τον ακούσετε από το No Radio Man Show στον Rockmachine, μπείτε στη myspace σελίδα του και ακούστε 4-5 από τα 13 συνολικά κομμάτια και ελάτε πείτε μου τι καλύτερο ακούσατε τώρα τελευταία. Εγώ αδυνατώ...

No Radio Man

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Neil Young: Archives Vol.1




Μετά από αρκετή αναμονή και πάμπολλες ανακοινώσεις-αναβολές-μεταθέσεις, ήρθε η ώρα για την κυκλοφορία του πρώτου στη σειρά box-set που αφορά την καριέρα του Neil Young από το 1963 έως και το 1972. Κυκλοφορεί στις 2 Ιουνίου και η σχετική ηλεκτρονική σελίδα, δέχεται ήδη προπαραγγελίες.
Μεγαλειώδης, αν μη τι άλλο, κυκλοφορία που περιλαμβάνει 128 κομμάτια, τα 43 εκ των οποίων ακυκλοφόρητα, 3 ολόκληρες συναυλίες, το ντεμπούτο, για τον Young, film Journey Through The Past που βγήκε στους κινηματογράφους το 1973 και κυκλοφορεί εδώ για πρώτη φορά από τότε και ένα βιβλίο 236 σελίδων, έγχρωμο, με σκληρό εξώφυλλο.

Το πρώτο αυτό box-set περιλαμβάνει ολόκληρη την καριέρα του Neil Young, από τους Squires και τους Buffalo Springfield, τις πρώτες του solo δουλειές και μέχρι και το περίφημο Harvest album του 1972.
Το 10 δίσκων πακέτο θα είναι διαθέσιμο σε μορφή DVD και Blue Ray, ενώ θα κυκλοφορήσει και σε οκτώ δίσκων CD μορφή που, όμως, δεν θα περιλαμβάνει το film και το βιβλίο. Οι τιμές που ανακοινώθηκαν είναι $431 για την Blue Ray έκδοση, αλλά η on line προπαραγγελία προσφέρεται στα $299 για την Blue Ray έκδοση, στα $199 για την DVD έκδοση και στα $99 για την οκτάδισκη CD έκδοση. Μέσα στην προπαραγγελία, συμπεριλαμβάνεται ένα 7" βινύλιο με τα "Mustang" και "Aurora" των Squires. Επίσης, για όσους προπαραγγείλουν, θα τους αποσταλεί, πριν την ημερομηνία κυκλοφορίας του πακέτου, μία preview έκδοση που θα ονομάζεται "Disk 0 - Early Years 1963-65".
Για αυτούς που δεν μπορούν να πάρουν την πλήρη έκδοση, ή για αυτούς που έχουν μέρος του υλικού που περιλαμβάνεται στο box set, όλοι οι δίσκοι του πακέτου θα κυκλοφορήσουν και σε stand-alone εκδόσεις σε κάθε μορφή μέσου.

Μία εξαιρετική δουλειά που δεν πρέπει να χάσουν με τίποτα τόσο οι φίλοι του μεγάλου αμερικανού τροβαδούρου όσο και αυτοί της αμερικανικής folk μουσικής και παράδοσης.
* Να θυμίσω, επίσης, ότι στις 7 Απριλίου κυκλοφορεί και το νέο album του Neil Young με τίτλο "Fork On The Road".


No Radio Man

Elvis Costello: New Album



Νέο υλικό και για τον Elvis Costello, μόλις ένα χρόνο μετά το πολύ καλό "Momofuku". Σε συνεργασία με τον T Bone Burnett, για τρίτη φορά μετά τα King Of America (1986) και Spike (1989), κυκλοφορεί στις 2 Ιουνίου, με τίτλο Secret, Profane & Sugarcane και αποτελείται από 13 κομμάτια, ένα γραμμένο με την Loretta Lynn και δύο γραμμένα από τον Costello για τον Johny Cash. 

To album περιλεμβάνει, ακόμα, δέκα ακυκλοφόρητα κομμάτια, αν και ορισμένα από αυτά έχουν εκτελεστεί ζωντανά κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Elvis Costello με τον Bob Dylan το 2007. Κάποια από τα κομμάτια έλκουν την έμπνευσή τους από μία συνεργασία του Costello με την Βασιλική Όπερα της Δανίας με θέμα τον Hans Christian Andersen, ενώ κάποια άλλα από την Jenny Lind, τραγουδίστρια και φίλη του Andersen. 

Σε μια συνέχεια του "Momofuku", ο Costello κυκλοφορεί το νέο album πρώτα σε μορφή διπλού βινυλίου και εκμεταλλευόμενος τον περρίσιo χώρο που αφήνουν οι τέσσερεις πλευρές, προσθέτει σε αυτήν την έκδοση δύο επιπλέον κομμάτια, τα "Femme Fatale" (διασκευή από Velvet Underground) και What Lewis Did Last, μία, περίπου, συνέχεια του "Omie Wise". 

Προπομπός του νέου album το "Complicated Shadows" σε 7" single κυκλοφορεί στις 18 Απριλίου. 

Chickenfoot: Ντεμπούτο για ένα Super Group!



Σύμφωνα με το Blubbermouth, οριστικοποιήθηκε η κυκλοφορία του (μάλλον με τον αυτό τίτλο) debut album των Chickenfoot για τις 7 Ιουνίου και μέσω της αλυσίδας καταστημάτων Best Buy. Θα περιλαμβάνει, κατά πάσα πιθανότητα, έντεκα κομμάτια, χωρίς να έχουν επίσημα ανακοινωθεί οι τίτλοι καθώς και ένα πρωτοποριακό artwork που θα λειτουργεί με τη...θερμότητα των χεριών σας η οποία και θα εμφανίζει από το πουθενά φωτογραφίες των μουσικών και άλλες πληροφορίες.

Τίτλοι που διέρευσαν: Sexy Little Thing, Soap On A Rope και Down The Drain, με τα δύο τελευταία να είναι αναρτημένα στη myspace σελίδα του συγκροτήματος, www.myspace.com/thechickenfoot 

Οι Sammy Hagar (φωνή), Michael Anthony (Μπάσο), Joe Satriani (κιθάρες) και Chad Smith (τύμπανα), παρουσίασαν πρόσφατα το νέο τυς υλικό στις 18 Μαρτίου, στο Anaheim σε μία "κλειστή" συναυλία.

Για την ιστορία και μόνο και για τους νεώτερους:

Sammy Hagar (13/10/1947):
Πρώην μέλος των Montrose, Van Halen (φωνή/κιθάρες) αλλά και με αρκετά μεγάλη solo επιτυχία, μέλος του Rock 'n Roll Hall Of Fame.

Michael Anthony (20/06/1954):
Michael Anthony Sobolewski, πρώην και ιδρυτικό μέλος των Van Halen (μπάσο), μέλος του Rock 'n Roll Hall Of Fame

Joe Satriani (15/07/1956):
Vitruoso guitar player, πρώην μέλος/συνεργάτης των Frank Zappa, Deep Purple, Mick Jagger Band, G3 also Alice Cooper, Spinal Tap, BOC, Stu Hamm, κ.α.

Chad Smith (25/10/1961):
Chadwick "Chad" Smith, drummer, μέλος των Red Hot Chili Peppers, μόνιμος συνεργάτης του Glenn Hughes, also Hughes/Turner project, John Fogerty,  Dixie Chicks, πρώην Pharaoh (1982), Toby Redd (1986) κ.α.

Green Day: New Album Announced



21st Century Breakdown. Έτσι ονομάζεται το νέο, όγδοο album από τους post-punkers Green Day και κυκλοφορεί επισήμως την 15η Μαίου. Τέσσερα χρόνια μετά το American Idiot και ημέρα Παρασκευή, αφού αποφάσισαν (όπως και οι ομόσταβλοί τους Metallica πρόσφατα)  να αγνοήσουν την παράδοση που θέλει τις κυκλοφορίες στην Αμερική να πραγματοποιούνται ημέρα Τρίτη.

Πρώτο single το Know Your Enemy, θα "χτυπήσει" μέσα στον Απρίλιο σε ψηφιακή μορφή. Το album θα περιλαμβάνει συνολικά δέκα έξι κομμάτια και θα ακολουθεί λίγο-πολύ τη φιλοσοφία του American Idiot και θα είναι χωρισμένο σε τρεις "πράξεις" συγκεκριμένα : Heroes And Cons, Charlatans And Saints, Horseshoes And Handgrenades.

Σε αναμονή, λοιπόν...

No Radio Man.