Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Bad Company: Summer Tour



Οι Bad Company σε θερινή περιοδεία;

Έτσι δείχνουν τα πράγματα, αφού όλα τα (εν ζωή) μέλη των BC δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την ιδέα της θερινής περιοδείας ανα τις ΗΠΑ. Και πως να μην είναι αφού το περυσινό one-off reunion αποδείχθηκε απόλυτα επιτυχημένο σε σημείο που να κυκλοφορήσει σε DVD αυτό το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 8 Αυγούστου. Τίτλος του DVD το ευφάνταστο Hard Rock Live. 

Να δούμε πως θα τα φέρουν βόλτα, αφού ο μεν Paul Rogers έχει ακόμα να ολοκληρώσει ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της περιοδείας του με τους Queen, ο δε Mick Ralphs έχει ήδη, ως γνωστόν, ανακοινώσει το reunion των Mott The Hoople και την anniversary περιοδεία τους το φθινόπωρο.

Η περιοδεία ξεκινάει από τη Florida στις 17 Ιουνιου και καταλήγει στο New Jersey στις 4 Ιουλίου. Μαζί τους στην περιοδεία οι Doobie Brothers. 

BOB DYLAN: Πρώτο Single


BOB DYLAN – ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ONLINE

Και ο Bob Dylan (όπως έχουμε ήδη πεί εδώ και καιρό) κυκλοφορεί το καινούριο του album Together Through Life στις 28 Απριλίου αλλά μέχρι τότε βολευτείτε με το free download του Beyond Here Lies Nothing, από το επίσημο site του Mr. Zimmermann http://www.bobdylan.com/.

No Radio Man


WOLFMOTHER – ΝΕΟ ALBUM

Οι προσφάτως επανακάμψαντες Wolfmother ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους album και «χαρίζουν» το πρώτο κομμάτι μέσα από το επίσημο site τους http://www.wolfmother.com/. Μπείτε ακούστε το Back Round και για τα περαιτέρω...No Radio Man Show στο www.rockmachine.com μέσα στην εβδομάδα...

No Radio Man

ALLMAN BROTHERS: 40η ΕΠΕΤΕΙΟΣ

ALLMAN BROTHERS – BEACON THEATRE NEW YORK, NY

Κάτι τέτοια διαβάζω κάθε τόσο και μου έρχεται να  μεταναστεύσω. Γιατί τι άλλο μπορείς να σκέφτεσαι διαβάζοντας για τις μεγαλειώδεις εμφανίσεις αυτής της τόσο σημαντικής μπάντας στο ιστορικό θέατρο της Νέας Υόρκης. Δέκα πέντε, τον αριθμό, εμφανίσεις, διαφορετικό playlist για κάθε εμφάνιση, απίστευτοι guests, μοναδική ατμόσφαιρα και θα μπορούσα να γράφω μέχρι το πρωί.

Η δέκατη πέμπτη και τελευταία, ήταν η χτεσινή (σ.σ. γράφω στις 29/03) εμφάνιση για τους Allman Brothers στο Beacon Theatre και χαρακτηρίστηκε σαν η καλύτερη από τις πάμπολλες εμφανίσεις που έχουν πραγματοποιήσει εκεί. Η πανδαισία, βέβαια, είχε ξεκινήσει από τις 9 Μαρτίου και από τη σκηνή παρέλασαν ονόματα όπως οι Buddy Guy, Billy Gibbons (ZZ Top), Phil Lesh και Bob Weir (Greatful Dead) (http://www.youtube.com/watch?v=FZEP_Foqz98), Devon Allman (γιός του Gregg Allman), Kid Rock , Bruce Willis, Sheryl Crow, Trey Anastasio και Page McConnell (Phish), οι Asbury Juke Horns, Boz Scaggs, Robert Randolph, Lenny White, John Hammond, Bonnie Bramlett, Bruce Hornsby.

Η μεγάλη έκπληξη, όμως, ήταν ένα μυστικό - θησαυρός. Κι αυτό το μυστικό φανερώθηκε στις 19 και 20 του μήνα, όταν ο μεγάλος Slowhand Eric Clapton ανέβηκε για ΠΡΩΤΗ φορά on stage με τους Allman Bros παίζοντας κλασσικά blues και μέρη του περίφημου “Layla And Other Assorted Love Songs”  τελειώνοντας το show, φυσικά, με το Layla, ξεσηκώνοντας τους τυχερούς, που, πολλοί χωρίς να το ξέρουν, έκλεισαν εισιτήριο για μια μοναδική, από κάθε άποψη, βραδιά.

Φυσικά, αυτό επισκίασε ακόμα και τον εορτασμό για τα σαράντα χρόνια των Allman Bros, στις 26 Μαρτίου, οπότε και εκτέλεσαν εξολοκλήρου τα Allman Brothers Band (1969) και Idlewild South (1970). Ή ακόμα και την εξωφρενική εμφάνιση της 24ης Μαρτίου oπότε και εμφανίστηκαν ως “Allman Bortherzz Band” , φορώντας όλοι μακριές γενειάδες συνοδευόμενοι, βεβαίως, βεβαίως από τον μεγάλο Billy Gibbons για ένα εκπληκτικό set από κλασσικές blues επιτυχίες και κομμάτια τόσο των Allman Bros όσο και των ZZ Top. (http://www.youtube.com/watch?v=FGRj5BpHzkM)

Πόσο είπατε ότι έχει το εισιτήριο?

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Νίκος Νικολαϊδης: Μια Στεκιά Στο Μάτι Του Μοντεζούμα

Μπορεί ο Νίκος Νικολαϊδης να μετέβηκε οριστικά στο επέκεινα, η δουλειά του, όμως, παραμένει μαζί μας, ζωντανή, δυναμική, ρωμαλέα για να κρατάει μια θέση στις καρδιές μας για έναν από τους πιο σημαντικούς, σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς και σκηνοθέτες.

Το "Μια Στεκιά Στο Μάτι Του Μοντεζούμα", είναι το κύκνειο άσμα ενός ανθρώπου, ενός καλλιτέχνη και μιας εποχής. Της εποχής που πραγματεύεται και περιγράφει στις σελίδες του βιβλίου του. Της εποχής που έζησε την πρώτη νιότη του και έχτισε το χαρακτήρα που αναδεικνύει σε όλο του το έργο, το κινηματογραφικό και το συγγραφικό. Τον χαρακτήρα που γνώριζαν και αγαπούσαν οι φίλοι του και οι αγαπημένοι του, που τον παρακολουθούσαν μια ζωή.

Ένας χαρακτήρας που, μέσα από το βιβλίο του, παραδίδεται τραχύς, ωμός, επιθετικός, με τις αδυναμίες και τα προτερήματά του. Μέσα από γλαφυρές και πραγματικές εικόνες της δεκαετίας του 50 και αυτής του 60, μέσα από τη ζωή του αφηγητή που βλέπει το χρόνο να περνά να διαμορφώνει και να παρασύρει ζωές, φιλίες, σχέσεις, περιβάλλον και αναμνήσεις, η Στεκιά στο Μάτι του Μοντεζούμα είναι μια γροθιά στο μάτι όλων αυτών που ζουν τις ζωές τους χωρίς να επενδύουν σε φίλους, συνανθρώπους, στον ίδιο τους τον εαυτό. Για μια φορά ακόμα, ο Νικολαϊδης διδάσκει μαγκιά, ανθρωπιά, αγάπη, ανεξαρτησία. Όλη του η ζωή, όλο του το έργο είναι εδώ. Οι Τυμβωρύχοι, Ο Οργισμένος Βαλκάνιος, τα Γουρούνια στον Άνεμο, Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα, η Γλυκιά Συμμορία, Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα, η Πρωινή Περίπολος. Όλα είναι εδώ και ζουν μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου. Εμείς, παρακολουθούμε ξανά την κοσμοθεωρία αυτού του μοναδικού ανθρώπου, είμαστε εδώ και μαθητεύουμε...

No Radio Man

Σημείωση: Αν είστε από εκείνους που επιθυμούν να έχουν την πρώτη έκδοση των βιβλίων που αγοράζετε, τότε σπεύσατε γιατί η πρώτη έκδοση έχει σχεδόν εξαντληθεί και ελάχιστα αντίτυπα έχουν μείνει στα κεντρικά βιβλιοπωλεία. Βεβαίως, η δεύτερη έκδοση, είναι προ των πυλών.

Electrica: Όνειρο Γλυκό

  

- Επειδή, πολλές φορές εδώ μεσα έχω γράψει ότι η καλή μουσική δεν έχει όρια, ταμπέλες, είδη και κατηγορίες και επειδή πολλοί από εσάς ακούτε "Ελληνική Σκηνή" και σας πιάνει τεταρταίος πυρετός...
- Επειδή τα καλά πράγματα σε αυτή τη ζωή αξίζουν αναγνώρισης και προώθησης...
- Επειδή μου άρεσε πολύ και επειδή κάθε φορά που το ακούω μου αρέσει και περισσότερο...

Για αυτούς τους λόγους, κάντε τον (ελάχιστο) κόπο να ανακαλύψετε τους Electrica και μπείτε στον κόσμο τους. Το μόνο που θα πάθετε είναι να πάρετε μια δόση εξαιρετικής μουσικής και μελωδίας, από πολύ καλούς και ταλαντούχους μουσικούς που έχουν δώσει ανάλογα δείγματα και στο παρελθόν, αφού οι Electrica είναι παιδί των γνωστών και επιτυχημένων Ονειροπαγίδα. Μπείτε στο site της μπάντας (www.electrica.gr) και διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το album που κυκλοφορεί οσονούπω αλλά μπείτε και στο myspace (www.myspace.com/electricarock) για να ακούσετε ένα δείγμα από τη μουσική των παιδιών.

Εγώ περιμένω την επίσημη κυκλοφορία του album και, φυσικά, να τους δώ live.

No Radio Man